вівторок, 9 грудня 2014 р.

Краса навколишнього світу та внутрішнього світу жінки




  









(на фото О. Марчук з мудрим, добрим,
найкращим наставником,
педагогом від Бога А.А.Кушнір)



      Близько десятка років я маю можливість спостерігати за розвитком і розквітом таланту нашої  молодої художниці, майстрині Марчук Олени Євгенівни. Очевидно, потяг до мистецтва визрів у  неї ще в шкільні роки, оскільки вищу освіту вона здобула за покликанням – вчитель образотворчого мистецтва закінчивши


Одеський державний педагогічний університет. Скромна, стримана, доброзичлива, Олена виражає себе в полотнах, промовляє мовою фарб. Різномаїття кольорів які є в природі її вправною рукою оживляється в картинах, звучить життєстверджуючою симфонією. Я б виділила в її творчості такі напрямки: відтворення краси навколишнього світу та внутрішнього світу жінки. Але в цьому є філософське осмислення життя, спроба самовираження власного світосприйняття. Коли дивишся на квіти в її картинах, то ніби бачиш їхні очі, відчуваєш їхні душі, розумієш свою причетність і відповідальність до дива земного життя.
    Художниці особливо близька тема жіночих образів, часто в поєднанні з стихіями природи. То нестриманий порив весняного вітру, то зажура осені, і на цьому тлі - стилізований жіночий профіль, глибоко занурений у свій потаємний світ. Не впевнена, що я до кінця розумію мову художниці, але те, що вона відображає, очевидно, іншим способом сказати не можливо. Її твори привертають увагу, хвилюють уяву, спонукають до роздумів, захоплюють.
    Олена відзначається великою працелюбністю, оскільки їй доводиться працювати і в загальноосвітній, і в художній школі, і власне, лише ночами вона може займатись власною творчістю. На щастя, це не заважає, а можливо, навіть розширює можливості для її професійного зростання і самоствердження.
    Цілеспрямована і впевнена, Олена вміє поставити мету і досягти її, що проявляється не тільки в творчості, а  й активній життєвій позиції.
    Переконана, що попереду в неї великі успіхи і справжнє визнання на мистецькій ниві. І навіть те, що вона Марчук, видається символічним, бо, можливо, це своєрідна художня естафета славетного майстра.

 Шанувальниця таланту  художниці, майстрині  Марчук Олени

                                                                                Кушнір Алла Антонівна.
                                                                              (екс завуч ЗОШ №4 м. Городок)

1 коментар:

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.